Рева звинуватив українців у тому, що вони багато їдять

Читать на русском
Українці витрачають на продукти половину заробітку не тому, що мало заробляють, а тому, що багато їдять - Рева.

Українці витрачають на продукти половину заробітку не тому, що мало заробляють, а тому, що багато їдять.

Так в ефірі одного з українських телеканалів міністр соцполітики Андрій Рева прокоментував статистику, згідно з якою українці стали витрачати на їжу більше, але менше купувати продуктів через те, що на продукти харчування зросли ціни, повідомляє «Слово і Діло».

Середня зарплата в Україні: як змінилася купівельна спроможність українців за три рокиПопри зростання середньої заробітної плати в Україні за останні 3 роки, купівельна спроможність українців за цей час зросла не по всіх пунктах.

Він пояснив, що німці витрачають на їжу всього 14%, в той час як українцям потрібно щомісяця відкладати 50% прибутку для закупівлі продуктів. За його словами, це не економічна, а культурна проблема.

«Німці їдять небагато по-іншому. У них інший раціон. Їхня культура харчування дуже відрізняється від нашої. З огляду на те, що ціни на продукти приблизно однакові в Німеччині та Україні. Вони (німці) їдять менше не тому, що у них немає можливості, а тому що така культура. І тому вони витрачають менше в порівнянні з нашими людьми», - сказав міністр.

Раніше в Мінсоцполітики повідомили, коли українцям чекати середню зарплату в 11 тисяч гривень.

Нагадаємо, аналітики «Слова і Діла» днями звернули увагу на те, як підвищувалися ціни на м'ясо курки в Україні за останні десять років та відобразили відповідну динаміку в інфографіці.

А 22 березня 2017 року Рева пообіцяв, що найближчим часом мінімальна пенсія складе 1 247 гривень, і не буде меншою за прожитковий мінімум. Подивимося, чи зможе він виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: