Повінь і зсуви в Сьєрра-Леоне: понад 300 загиблих

Читать на русском
У Сьєрра-Леоне в понеділок вранці, 14 серпня, внаслідок повені і зсувів загинули 312 осіб.

У Сьєрра-Леоне в понеділок вранці, 14 серпня, внаслідок повені і зсувів загинули 312 осіб.

Про це повідомляє The Telegraf, передає «Слово і Діло».

«За інформацією представника коронера, понад 200 тіл були доставлені до міського моргу. Представники організації «Червоний Хрест» повідомили, що число загиблих в результаті повеней і зсувів в Сьєрра-Леоне зросло до 312 осіб», - йдеться в повідомленні.   За інформацією Associated Press, в понеділок вранці шторм і сильний дощ накрили столицю Фрітаун. Центральні вулиці залишилися затопленими, а в горбистих районах почали сходити грязьові потоки.   Відзначено, що близько 2 тис. людей залишилися без домівок, оскільки вони були зруйновані або затоплені. Число жертв може зрости через те, що люди можуть залишатися під руїнами або опинилися під водою, коли спали в ранковий час.

На Закарпатті внаслідок негоди затоплені дороги і будинки – ДСНСУ Закарпатській області через сильні дощі і вітер підтоплені відрізки доріг місцевого значення в Ужгороді та Берегові а також домоволодіння.

Видання відзначає, що щорічно місто Фрітаун з населенням в 1,2 млн потрапляє під повінь або страждає від дощів, які можуть тривати кілька місяців. Негода руйнує тимчасові поселення і підвищує ризик захворювання на холеру.

Люди з бідних районів, розташованих біля моря, мають неякісні дренажні системи, що посилює повінь під час сезону дощів.

Раніше в Індії через зсув загинули щонайменше 45 людей.

Також на півночі В'єтнаму в результаті повені, викликаної сильними дощами, загинули семеро людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: