Як виконують обіцянки найпопулярніші у ЗМІ нардепи

Читать на русском

«Слово і Діло» неодноразово помічало, що на верхівці популярності за кількістю згадувань у ЗМІ найчастіше перебувають народні депутати, яких радше можна назвати популістами, ніж відповідальними політиками. У зв'язку з цим ми співставили рейтинг популярності топ-10 парламентаріїв з їхнім рівнем відповідальності.

У топ-3 рейтингу медіапопулярності останні три роки завжди входила народний депутат Надія Савченко, яка останні два роки його очолює. Проте таким само рівнем відповідальності вона похвалитися не може. Станом на 14 серпня 2017 року Савченко виконала лише 7% своїх обіцянок.

Недалеко розташувалась і її колишня колега по фракції Юлія Тимошенко. У 2015 й 2016 роках лідер «Батьківщини» стабільно посідала п'яте місце в рейтингу медіапопулярності нардепів, а в 2017-му – підійшла впритул до Савченко, посівши друге місце. Однак рівень відповідальності Тимошенко значно вищий, ніж у Савченко – 40% виконаних обіцянок. Це обґрунтовується довгою політичною кар'єрою і, звичайно ж, досвідом.

Третім після Савченко й Тимошенко йде ще один відомий у ЗМІ нардеп, лідер фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко. У 2015 році він обігнав за популярністю двох своїх колег по парламенту, але ось за останні два роки дещо відстав. Також Ляшко відстає від Тимошенко й за рівнем відповідальності – лише 31% із його обіцянок були втілені в життя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: