Обіцянки міністра фінансів: що виконано, а що ні

Читать на русском

Як виконує обіцянки керівник Мінфіну Олександр Данилюк? Аналітики «Слова і Діла» відстежили, як працював на своїй посаді голова міністерства фінансів. Продемонструвати найгучніші провали і здобутки очільника Мінфіну ми вирішили у напівжартівливому відео. Звісно ж усі події розгортаються навколо обіцянок міністра.

За час свого головування, а це більше року, Олександр Данилюк наговорив на 31 обіцянку, 10 з яких йому вдалося виконати, 4 провалити і ще 17 чекають на виконання.

Про реформування ДФС говорили і Яценюк з Яресько, і Гройсман, от і Данилюк вирішив не пасти задніх і все ж таки впровадити зміни до Державної фіскальної служби. Поки що ця обіцянка залишається «у процесі» виконання, так само, як і обіцяна реформа митниці.

Серед провалених обіцянок Данилюка – ліквідувати податкову міліцію. Також не вклався міністр в обіцяний термін зареєструвати в парламенті законопроект про пенсійну реформу. Ще одна обіцянка на яку хотілось звернути увагу: до 15 липня Верховна Рада проголосує за медичну реформу. Як ми знаємо Рада не проголосувала, та й обіцянка не належить до повноважень міністра фінансів.

Є за що і похвалити міністра. Як і обіцяв, на фінансування сектору безпеки і оборони України передбачили 5% від ВВП, а формувати бюджет та прогнози стало можливим одразу на наступні три роки.

Как работает Данилюк на посту министа финансов УкраиныСлово і Діло

Раніше ми вже показували, як виконують свої обіцянки наймедійніший міністр Володимир Омелян, очільниця МОЗ Уляна Супрун, голова міненерго Ігор Насалик та міністр екології Остап Семерак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: