Міністри на вихід: навіщо ГПУ справа на Данилюка та хто ще «під прицілом»

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Скоріш за все, ГПУ зараз проводить додатковий аналіз декларацій чиновників, і в зв'язку з цим було відкрите це провадження. Сумнівно, що це «привіт» від АП.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков, оцінюючи інформацію про те, що ГПУ відкрила справу проти очільника Мінфіну Олександра Данилюка, якого підозрюють в ухиленні від сплати податків.

«Це радше абсолютно стандартна робота цього відомства, й нічого страшного за цим не стоїть. З іншого боку, те, що інформація потрапила в ЗМІ – вже негатив для Данилюка, оскільки це створює для нього додатковий негативний імідж, навіть незважаючи на те, що він надав пояснення», – наголосив Биков.

На його переконання, не варто шукати в цьому сліди когось із Адміністрації президента.

При цьому політолог припустив, що в подальшому в непростій ситуації може опинитися міністр інфраструктури України.

«Омелян зараз досить незручний для влади. Якраз щодо нього може бути суміщення і політичної доцільності, і певних питань до порушення законодавства», – зазначив Биков.

За його словами, політичний фактор підсилює недавній конфлікт із Гройсманом, який відбувся після засідання уряду.

«До того ж він підживлюється додатковим конфліктом навколо відправклення першої баржі з кавунами, що, за словами Гройсмана, стало кроком до відродження річкового транспорту й перемогою. Єдиним, хто публічно сказав, що це не заслуговує на увагу й ніякої перемоги тут немає, був Омелян. Це додаткова конфронтація», – пояснив експерт.

На його думку, зараз шанси Омеляна піти у відставку досить високі.

«Звичайно, в цій зв'язці є й Данилюк, до якого є питання, але після Кутового наступним на черзі може бути Омелян», – резюмував Сергій Биков.

«Слово і Діло» зафіксувало 33 обіцянки голови Мінфіну Олександра Данилюка, більшість з яких отримали статус «у процесі». Загальний показник рівня його відповідальності – 30%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: