Скандальна заява Реви: наскільки доречні такі висловлювання для посадової особи

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Такі заяви недоречні. Чого дійсно не вистачає нашим міністрам – то це сорому і совісті. Всього іншого в них – у надлишку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, оцінюючи заяву міністра соціальної політики Андрія Реви про те, що українці багато витрачають на харчування, тому що забагато їдять.

«Якщо вже трактувати якісь цифри, то чому тоді не звучить співвідношення, наприклад, скільки їдять тваринного білка українці та європейці? Яка якість цих продуктів? Питань дуже багато. За логікою таких висловлювань наступною заявою буде – українці надто довго живуть», - каже Бондаренко.

Як розповів експерт, згідно з останніми даними про структуру споживчих витрат у ЄС і Україні, скажімо, на ресторани, готелі та дозвілля в ЄС витрачають 8%, а в Україні - 3%.

«Рева знайшов блокнот Азарова»: соцмережі відреагували на скандальну заяву міністра«Слово і Діло» зібрало реакцію українських користувачів соцмереж на скандальну заяву глави Міністерства соцполітики.

«На продукти і безалкогольні напої в ЄС витрачають близько 25%, в Україні – 57%, але тут потрібно враховувати заробітки й те, скільки в загальній масі витрачається. Це абсолютно ненормальні умови, коли при таких мізерних зарплатах велику її частку ми витрачаємо на те, щоб харчуватися, а не розвиватися. Проблема не в тому, що ми багато їмо, а в тому, що українці отримують мізерні гроші», - міркує політолог.

На його погляд, навряд чи міністр соцполітики якимсь чином відповість за свої слова чи хоча б вибачиться.

«Малоймовірно, що ми почуємо вибачення. Можливо, міністр і сам до кінця не усвідомлює, навіщо це було говорити. Але в кінцевому наслідку авторитету владі, уряду міністр точно не додав», - резюмував Костянтин Бондаренко.

Як заявив Андрій Рева, німці витрачають на харчування 14% своїх доходів, тоді як в українців ця цифра становить 50% через неправильну культуру харчування.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», загальний показник рівня відповідальності міністра – 38%.

Як відреагувала громадськість на висловлювання міністра соцполітики – можна дізнатися в матеріалі порталу «Рева знайшов блокнот Азарова». Соцмережі відреагували на скандальну заяву міністра».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: