Євросоюз розширив санкції проти КНДР

Читать на русском
Європейський Союз розширив санкції проти КНДР, додавши до санкційного списку дев'ять осіб та чотири компанії.

Європейський Союз розширив санкції проти КНДР, додавши до санкційного списку дев'ять осіб та чотири компанії, серед яких також державний Банк зовнішньої торгівлі Північної Кореї.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі ЄС, передає «Слово і Діло».

«ЄС додав 9 осіб та 4 юридичних особи, включаючи державний Банк зовнішньої торгівлі (FTB), до списку осіб та компаній, що підлягають таким діям, як заморожування активів та обмеження поїздок», – йдеться в заяві ЄС із посиланням на нещодавню резолюцію Ради безпеки ООН №2371 щодо посилення санкцій проти КНДР.

Північна Корея готує удар по військових базах СШАВійськові Північної Кореї розглядають можливість - завдання ракетних ударів в районі острова Гуам.

Зазначимо, нові санкції проти Північної Кореї запроваджені через випробування міжконтинентальних балістичних ракет, які Пхеньян здійснив у липні.

Повідомляється, що загалом у санкційному списку ООН щодо обмежувальних заходів проти КНДР уже перебувають 62 особи та 50 компаній. Крім того, ЄС автономно запровадив санкції щодо 41 особи та 7 компаній.

Зазначимо, раніше глава Пентагону попередив про знищення народу КНДР. А президент США Дональд Трамп пригрозив Північній Кореї відповісти «вогнем і люттю» в разі, якщо з її боку буде реальна загроза для США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: