СБУ затримала бойовика з батальйону Мозгового

Читать на русском

Служба безпеки України затримала в Луганській області бойовика батальйону Призрак, який переховувався на підконтрольній території.

Служба безпеки України затримала в Луганській області бойовика батальйону «Призрак», який переховувався на підконтрольній території.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

«Правоохоронці встановили, що двічі судимий мешканець тимчасово окупованого Перевальська після звільнення з в’язниці у 2014 році приєднався до терористів. Бойовик «служив» у комендатурі та зі зброєю охороняв штаб бандугруповання «Призрак» в Алчевську», – розповіли в спецслужбі.

За словами затриманого бойовика, в незаконному формуванні російський інструктор навчав їх поводженню з кулеметами і мінометами.

За даними СБУ, чоловік залишив лави терористів в 2016 році і перебрався на підконтрольну територію.

«Тривалий час він переховувався у близької знайомої у Рубіжному, де і був затриманий співробітниками спецслужби», – розповіли у відомстві.

Чоловіка звинувачують за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної угруповання або організації).

На Луганщині СБУ затримала бойовика терористичного батальйону «Призрак»Служба безпеки України

Нагадаємо, 9 серпня в ГУР розповіли, що російське окупаційне командування проводить серед бойовиків з РФ перевірки на благонадійність: цікавляться колишніми полоненими, судимими або бойовиками з родичами на підконтрольній Україні території.

Раніше в Сєвєродонецьку відбулися антитерористичні навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: