У Києві хочуть створити «кадровий резерв» керівників ЖЕД

Читать на русском
У Києві планують створити кадровий резерв керівників комунальних житлово-експлуатаційних дільниць, аби ні у кого не виникало ілюзії незамінності.

У Києві планують створити «кадровий резерв» керівників комунальних житлово-експлуатаційних дільниць (ЖЕД).

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт міської влади.

«Буде створений «кадровий резерв» керівників ЖЕД, аби ні у кого не виникало ілюзії незамінності», - сказав чиновник.

Анкети кандидатів почнуть приймати у вересні.

У мерії переконані, що це дозволить залучити нових фахових людей та створити конкуренцію за місце в комунальних структурах.

Також столична влада має намір впровадити єдиний рейтинг роботи ЖЕД, в якому до 10 найгірших підприємств будуть застосовуватися санкції – звільнення або взагалі припинення роботи.

«Критеріями рейтингу стане кількість звернень людей на «гарячі лінії», якість прибирання, оперативність ліквідації аварій, стан освітлення будинків та дворів», - йдеться в повідомленні.

У КМДА повідомили, чому змушені підвищити тарифи на утримання будинківПідвищення тарифів на утримання будинків в Києві пов'язане з різким зростанням збитковості ЖЕКів за період після останнього підвищення квартплати в 2011 році.

Крім того, у КМДА вирішили запровадити поквартальний облік доходів та витрат будинку, аби люди бачили, скільки і куди йде грошей.

«Роботи з поточного ремонту повинні будуть узгоджуватися з мешканцями. Крім того, зараз усі райони розробляють графік будинкових зборів з ЖЕДом. Вже незабаром мають пройти перші такі збори з мешканцями», – заявив Пантелеєв.

Раніше Мер Києва Віталій Кличко заявив, що посадовці, які ігнорують звернення киян щодо надання неякісних житлово-комунальних послуг, будуть звільнені.

Також у КМДА доручили комунальним підприємствам розробити плани підвищення якості послуг.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: