МВС: держпроект «Стіна» готовий лише на 14%

Читать на русском
Державний проект «Стіна» реалізований приблизно на 14%, ще необхідно облаштувати дві тисячі кілометрів кордону з Росією.

Державний проект «Стіна» реалізований приблизно на 14%, ще необхідно облаштувати дві тисячі кілометрів кордону з Росією.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу міністерства в четвер, 15 червня.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк має намір залучити 40 тисяч переселенців з Донбасу для будівництва «Стіни» на кордоні з РФСказано 20 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано
  Згідно з повідомленням, в рамках плану інженерного облаштування українсько-російського кордону вже обладнані 273,5 км протитранспортних ровів, майже 170 км рокадних доріг і понад 83 км металевого загороджувального паркану, розгорнуті комплекси відео контролю і сигналізації і т.п.

«На кордоні з Росією тривають роботи з дооблаштування опорних пунктів, інших інженерних споруд, які зводяться для охорони і оборони державного кордону на українсько-російській ділянці. Зараз проект реалізований приблизно на 14%, адже проводити роботи повною мірою не дозволяє певний недолік фінансування», - відзначили в МВС.

Згідно з даними міністерства, в 2015-2016 роках на заходи з облаштування кордону з РФ і держбюджету було виділено 600 млн гривень, цього року отримано 50 із запланованих 200 млн гривень.

«Стіна Яценюка» та її аналоги у світіОбіцяна екс-прем'єром Арсенієм Яценюком стіна на кордоні з Росією донині є головною недобудовою України: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про неї і аналогічні проекти в інших країнах світу.

«Зараз, як бачимо, тільки частина кордону облаштована. Ще необхідно облаштувати 2 тисячі кілометрів кордону з Росією. 409 кілометрів - це Луганська і Донецька області, де зараз проходить АТО, і коли ця територія відійде до України, там поставимо такі конструкції. Частину кордону в Чернігівській області вже облаштовано», - повідомив Троян.

Нагадаємо, в січні в Держприкордонслужбі розповіли, що призупинили будівництво стіни через погані погодні умови і обіцяли продовжити будівництво об'єкта після їх нормалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: