Бойовики порушили гарантії безпеки при розмінуванні моста в Щасті: поранений військовий

Читать на русском

Бойовики поранили українського бійця, який оглядав міст в Щасті для його розмінування і проїзду машин ОБСЄ всупереч гарантіям безпеки з боку ОРДО.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«В 7.40 бойовики розпочали обстріл позицій ЗСУ зі стрілецької зброї та залученням снайперів, під час якого отримав поранення військовослужбовець ЗСУ, який здійснював обстеження зазначеної ділянки дороги щодо наявності вибухонебезпечних пристроїв», - розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України на 10 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 10 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

У повідомленні наголошується, що роботи з розмінування проводилися на ділянці дороги, де був запланований проїзд машин зі спостерігачами ОБСЄ на чолі з першим заступником СММ Олександром Хугом з окупованого села Пікуза в бік Маріуполя.

«Слід зазначити, що роботи по розмінуванню проводились при наявних гарантіях безпеки з боку НЗФ ОРДО, які були офіційно передані російською стороною СЦКК», - підкреслили в штабі.

7 серпня в ОБСЄ висунули українській армії вимогу розмінувати міст в Щасті для проїзду цивільних осіб.

За 9 серпня бойовики 16 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі, один український військовий отримав поранення в Талаківці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: