Петренко проти ідеї мобільного зв'язку за паспортами

Читать на русском
Міністр юстиції України Павло Петренко негативно оцінив ініціативу обов'язкової реєстрації абонентів мобільного зв'язку.

Міністр юстиції України Павло Петренко негативно оцінив ініціативу обов'язкової реєстрації абонентів мобільного зв'язку.

«Будь-яка ініціатива, яку пропонуєш, і яка стосується широкого загалу людей, потребує пояснення – чому це потрібно, які цілі ставляться державою чи тим чи іншим державним органом, і який буде результат для суспільної та національної безпеки», - зазначив він в ефірі Еспресо.TV, пишет «Слово і Діло».

За словами міністра, прив’язка мобільних абонентів до паспортних даних не отримає підтримку як у парламенті, так і серед населення.

«Точок збурення суспільства і так вистачає… Така ініціатива є не на часі, тому що суспільству треба пояснювати», - додав Петренко.

Нагадаємо, що у Держспецзв'язку розробили проект закону про обов'язкову реєстрацію абонентів мобільного зв'язку для «боротьби з мобільним шахрайством і кіберзлочинами». За допомогою даного документу у відомстві мають намір зобов'язати телеком-компанії збирати персональні дані користувачів.

Раніше Міноборони скасувало заборону на користування мобільними телефонами в зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: