США та Японія обговорили спільні дії щодо КНДР

Читать на русском
Японський прем'єр повідомив, що докладе максимум зусиль для захисту японського населення від дій КНДР.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе повідомив, що в результаті телефонної бесіди з президентом США Дональдом Трампом вони погодилися з необхідністю зробити подальші кроки щодо Північної Кореї через нещодавній запуск балістичної ракети.

Про це інформує Reuters, передає «Слово і Дело».

У США, Японії та Південній Кореї відреагували на запуск балістичної ракети КНДРУ Міністерстві оборони США офіційно підтвердили дані про черговий запуск балістичної ракети в бік Японії, який провела Північна Корея.

Японський прем'єр підкреслив, що докладе максимум зусиль для захисту японського населення від дій КНДР, і додав, що високо цінує готовність Трампа вжити заходів із цього питання.

У п'ятницю, 28 липня, Північна Корея провела другий за місяць запуск міжконтинентальної балістичної ракети, яка пролетіла тисячу кілометрів і впала в Японському морі, повідомили в Пентагоні.

Раніше США, Південна Корея та Японія ініціювали екстрене засідання Ради безпеки ООН, а також закликали до колективних заходів із приборкання ядерних амбіцій і загроз з боку Пхеньяна. Цю позицію підтримали Франція та Британія.

Нагадаємо, що в Пентагоні не виключають військовий конфлікт із КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: