Смоленська катастрофа: польська комісія виявила сліди вибуху на лівому крилі літака

Читать на русском
Руйнування лівого крила відбулося не через зіткнення з березою, а в результаті вибуху, який стався раніше.

Польська комісія, що займається повторним розслідуванням смоленської катастрофи, заявила про виявлення слідів вибуху на лівому крилі літака.

Про це повідомила прес-секретар комісії Марта Паленек, передає «Слово і Діло».

Польські слідчі заявили про «надсекретні» факти щодо Смоленської катастрофиСпецслужби Польщі повідомили про таємну заяву, яка пов'язана з катастрофою президентського літака під Смоленськом.

«На останньому пленарному засіданні комісії 25 липня була узгоджена позиція щодо термінів та основних причин руйнування лівого крила Ту-154М», – заявила вона.

За її словами, комісія впевнена, що «знищення лівого крила Ту-154М не було викликане зіткненням із березою».

«Руйнування крила почалося ще до зіткнення з березою, численні пошкодження лівого крила літака Ту-154М вказують на сліди вибуху», – заявили в комісії.

Літак із президентом Польщі Лехом Качинським на борту розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом. В авіакатастрофі загинули 96 осіб, включаючи президента Польщі, його дружину та високопоставлених польських політиків.

У Польщі ексгумували тіла екс-президента Качиньського та його дружиниУ Кракові завершилася ексгумація тіл екс-президента Польщі Леха Качиньського та його дружини Марії, які загинули в авіакатастрофі під Смоленськом у 2010 році.

20 вересня 2016 року в Польщі відновили справу щодо неефективного розслідування смоленської катастрофи.

У квітні цього року в Польщі розсекретили документи щодо співпраці з РФ та свідомого замовчування причин катастрофи. В одному з рапортів розвідки Польщі зазначено, що «в разі визнання провини росіян відбудеться політична катастрофа, яка матиме міжнародні наслідки».

Раніше повідомлялося, що голова Євроради Дональд Туск прибув до прокуратури у Варшаві на допит у справі про порушення при розтині жертв смоленської катастрофи.

Як відомо, Польща має намір подати скаргу на Росію до суду ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: