Смоленська авіакатастрофа: Британія проведе експертизу уламків літака

Читать на русском
Криміналістична лабораторія Fort Halstead проведе експертизу на наявність залишків вибухових речовин в уламках Ту-154 польского президента, який 10 квітня 2010 року розбився під Смоленськом.

Найближчим часом криміналістична лабораторія Fort Halstead, що неподалік Лондона, вивчить на наявність слідів вибухових речовин уламки польського президентського Ту-154, який 10 квітня 2010 року розбився під Смоленськом.

Про це з посиланням на Gazeta Wyborcza пише «Слово і Діло».

Повідомляється, що експертиза буде проведена за замовленням Міністерства оборони Польщі. Відомо, що контракт був підписаний ще на початку грудня 2010 року.

За інформацією видання, в англійській лабораторії повинні перевірити та зробити науковий висновок про наявність вибухових речовин в уламках літака. За попередніми даними, вчені не будуть коментувати можливі причини катастрофи.

Раніше в уряді Польщі заявили, що готують скаргу до Міжнародного Суду ООН за російське розслідування у справі Смоленської катастрофи й через відмову Росії повертати уламки літака ТУ-154М.

Нагадаємо також, що МЗС Польщі заявило про намір направити РФ ноту з питанням щодо того, які слідчі дії протягом останнього року призвели до того, що Росія не повернула уламки Ту-154, котрий розбився у 2010 році під Смоленськом.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року неподалік від аеродрому «Північний» під Смоленськом розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту. У катастрофі загинули 96 осіб. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-х роковин Катинського злочину.

Раніше Польща назвала терактом авіакатастрофу під Смоленськом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: