Єврокомісія протестувала українську ГТС

Читать на русском
Предметом дослідження були ризики для української газотранспортної системи в опалювальному сезоні 2017/2018.

Представники Європейської комісії досліджували можливі сценарії кризових ситуацій із постачанням природного газу в Україну.

Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу», передає «Слово і Діло».

Дослідження проводилося за стандартами ЄС Європейською комісією разом із представниками «Нафтогазу України», «Укртрансгазу» та Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Предметом дослідження були ризики для української ГТС в опалювальному сезоні 2017-2018 років. Також були проаналізовані сценарії кризових ситуацій, імовірність і наслідки їхнього настання.

Конфлікт «Нафтогазу» та Міненерго: Гройсман має вирішити, кого звільняти – Насалика чи КоболєваЧлен наглядової ради Інституту енергетичних стратегій розповів, чим може завершитися конфлікт Міненерго з НАК Нафтогаз.

Повідомляється, що результати дослідження стали базою для розробки комплексу превентивних заходів, які суттєво підвищують рівень готовності ГТС до надзвичайних ситуацій.

Дослідження проводилося на кошти Європейської комісії в рамках надання технічної допомоги Єврокомісією. Проект реалізується вже другий рік і загалом розрахований на три роки.

Раніше в «Нафтогазі» нарікали на мільйонні збитки через заяви міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика щодо ГТС.

Також у російському Міністерстві енергетики розповіли ЄС про «зношену ГТС» України, але Євросоюз відклав обговорення скарг РФ на жовтень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: