У «Нафтогазі» нарікають на мільйонні збитки через заяви Насалика

Читать на русском
Очільник Нафтогазу України Андрій Коболєв заявив, що заяви міністра енергетики Ігоря Насалика завдають Україні мільйонних збитків.

Заяви міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика завдають Україні багатомільйонних збитків.

Про це написав очільник «Нафтогазу України» Андрій Коболєв у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Минулого року гучні заяви міністра про брак газу в українських ПСГ були однією з головних причин спекулятивного зростання цін на газ в ЄС, що коштувало Україні кількох десятків мільйонів доларів, на які зросла ціна імпортованого газу. Тепер заяви про нездатність української газотранспортної системи (ГТС) «прокачувати газ» ... Є такі друзі, з якими й вороги не потрібні», – написав Коболєв.

Міністр зі спортивними амбіціями: як працюється в Міненерго Ігорю НасаликуПротягом найближчого місяця «Слово і Діло» розповідатиме про те, як виконують свої прямі й політичні обов’язки очільники відомств уряду. Сьогодні пропонуємо поговорити про одного з ключових для України міністрів – міністра енергетики й вугільної промисловості.

Зазначимо, Насалик в ефірі одного з телеканалів у неділю, 6 серпня, заявив, що вважає політику «Нафтогазу» щодо ГТС «недолугою». На думку міністра, через політику НАК «Укртрансгаз» може дійти до того, що буде технічно не готовим до прокачування газу.

Також у російському Міністерстві енергетики розповіли ЄС про «зношену ГТС» України, але Євросоюз відклав обговорення скарг РФ на жовтень.

Крім того, Насалик не бачить підстав для підвищення цін на електроенергію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: