«Укрпошту» атакували хакери

Читать на русском
Сайт Укрпошти другу добу перебуває під хакерською DDoS-атакою, яка переважно спрямована на сервіс відстеження відправлень.

Компанія «Укрпошта» заявила, що її сайт вже другу добу перебуває під хакерською DDoS-атакою.

Про це поштовий оператор повідомив на своїй Facebook-сторінці, передає «Слово і Діло».

«Укрпошта» планує залучити в Україну AmazonДержавне підприємство Укрпошта планує завести в Україну одного з лідерів онлайн торгівлі магазин Amazon.

«Нас DDoS-сять. Уже другу добу сайт «Укрпошти» перебуває під атакою, яка найбільше націлена на сервіс відстежування. Під час першої хвилі атаки, яка розпочалася вчора зранку, наша ІТ-служба змогла нормалізувати ситуацію, й після 17:00 усі сервіси на сайті працювали належним чином. Проте сьогодні хакери знову активізувалися. Через такі дії і сайт, і сервіси працюють із перебоями чи повільно», – йдеться в повідомленні.

При цьому компанія запевняє, що робить усе можливе, щоб користувачі могли отримувати необхідну інформацію із сайту без перебоїв.

Раніше в своєму піврічному звіті наприкінці липня компанія повідомляла, що 27 червня її комп'ютерна мережа була масово вражена вірусом, що призвело до блокування та повної непрацездатності автоматизованих систем товариства, в зв'язку з чим можлива корекція фінзвітності.

Полігон хакерських диверсій: що чекає на Україну в епоху кібервійн?Наслідки нещодавньої хакерської атаки спричинили неабиякий резонанс серед українців. Новий фронт кібервійни проти України відкрито вже давно, проте ми й далі залишаємося вразливими до таких загроз. Чи вдасться змінити ситуацію?

«Станом на 27.06 ... за результатами інвентаризації автоматизованих систем ПАТ «Укрпошта» було встановлено, що всі автоматизовані системи товариства непрацездатні внаслідок ураження вірусом операційних систем сервісів і персональних комп'ютерів. З огляду на масштаби ураження, визначити терміни відновлення роботи автоматизованих систем товариства неможливо», – повідомляється в звіті компанії.

У травні повідомлялося, що «Укрпошта» відновила прийом платежів за комунальні послуги без комісії.

Нагадаємо, що «Укрпошта» запустила нову послугу доставки з низькими тарифами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: