Луценко вже 8 місяців реєструє законодавчі зміни щодо свободи мирних зібрань

Читать на русском
Народний депутат, який сам брав участь у Революції Гідності й на власні очі бачив дії Беркуту на Майдані, досі не зареєстрував обіцяні законодавчі зміни до Кодексу адміністративного судочинства щодо свободи мирних зібрань.
Ігор ЛуценкоФото: УНІАН

Народний депутат Ігор Луценко поки що так і не зареєстрував зміни до Кодексу адміністративного судочинства щодо свободи мирних зібрань, подати які обіцяв ще наприкінці листопада минулого року.

Про цю обіцянку, озвучену напередодні третьої річниці початку Революції Гідності, нагадує «Слово і Діло».

«Мабуть, усі погодяться, що поліцейська реформа поки ще не є реалізованою. Попри спроби кадрового очищення й створення нових підрозділів, старі «болячки» так і не вилікували. Не були встановлені необхідні державні запобіжники проти невибіркових силових дій та перевищення необхідної міри застосування заходів примусу з боку правоохоронців під час мирних зібрань … та проти виконання правоохоронцями злочинних наказів», – писав тоді Луценко, нагадуючи про дії правоохоронців під час Євромайдану, які виправдовуються наказами «згори» та судовою забороною мирних зборів.

Луценко пообіцяв подати зміни до КАСУ щодо свободи мирних зібраньСказано 29 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Народний депутат повідомив, що разом із колегами подав до парламенту низку законопроектів, що є частиною так званого «Мирного пакету», покликаного внести точкові зміни до законодавства щодо свободи мирних зібрань, і на черзі – реєстрація змін до Кодексу адміністративного судочинства з того ж питання.

Додамо, що раніше група народних депутатів на чолі з Григорієм Немирею, Іриною Луценко та Мустафою Джемілєвим зареєстрували в Раді проект закону «Про гарантії свободи мирних зібрань», але Ігор Луценко виступив проти нього.

Разом із тим до сьогодні нардеп так і не подав до Верховної Ради обіцяний проект закону щодо змін до КАСУ.

Таким чином, 13-та обіцянка Луценка із 49, зареєстрованих «Словом і Ділом», отримує статус «не виконано».

Варто сказати, що Луценко не є надто безвідповідальним депутатом: із 29% виконаних обіцянок він посідає 207-ме місце в рейтингу парламентарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: