Держпідприємства здаватимуть в оренду приміщення через онлайн-аукціони

Читать на русском
Здати в оренду за допомогою ProZorro.Продажі приміщення зможуть органи місцевої влади, державні та комунальні підприємства.

«ProZorro.Продажі» запускає аукціони з надання в оренду державного майна. Здати в оренду через ProZorro приміщення зможуть органи місцевої влади, державні та комунальні підприємства.

Про це під час брифінгу в УКМЦ розповів заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов, передає «Слово і Діло» з посиланням на hromadske.ua.

Досьогодні право надавати в оренду комерційним підприємствам державні та муніципальні об’єкти нерухомості належало виключно Фонду державного майна після погодження відповідного міністерства. Зміна положень законодавства дозволила робити це через аукціони «ProZorro.Продажі», що потенційно скорочує час на ухвалення рішень.

Фонд Держмайна оголосив аукціон з приватизації «УкрТВС»Фонд державного майна оголосив дату аукціону з приватизації 33,3% державних акцій в ПрАТ «Спільне українсько-казахстансько-російське підприємство з виробництва ядерного палива» (УкрТВС).

Це також має забезпечити конкуренцію при наданні приміщень в оренду, що в підсумку збільшить доходи держпідпріємств і місцевих бюджетів.

Першим партнером «ProZorro.Продажі» стане ПАТ «Укрпошта». Держкомпанія вже виставила перший лот – ресторан із терасою, що розташований на території корпоративної бази відпочинку «Укрпошти» «Зелена Буча» в Київській області. Стартова ціна лоту – 31 тисяча гривень.

Зазначимо, раніше Кабінет міністрів України ухвалив постанову, що передбачає переведення всіх аукціонів на оренду державних земель в онлайн-режим.

Також аукціони з продажу деревини відбуватимуться в електронному форматі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: