Уряд ухвалив постанову про онлайн-аукціони землі

Читать на русском
Для запуску електронного формату земельних торгів буде розроблено спеціальне програмне забезпечення та додаток до мобільного телефону.

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, що передбачає переведення всіх аукціонів на оренду державних земель в онлайн режим.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України з посиланням на рішення, ухвалене під час урядового засідання 21 червня, передає «Слово і Діло».

«Завдяки впровадженню системи електронних земельних торгів, в режимі реального часу безперервно і відкрито для необмеженого кола осіб буде здійснюватися збір, візуалізація та зберігання інформації про об’єкти земельних торгів, проводитися авторизація учасників торгів, а також надання, зіставлення і прийняття їх цінових пропозицій», - йдеться у повідомленні.

Мінагрополітики додає, що для запуску електронного формату земельних торгів буде розроблено спеціальне програмне забезпечення та додаток до мобільного телефону. Запуск платформи очікується у жовтні 2017 року.

Раніше робоча група при Міністерстві аграрної політики та продовольства допустила можливість продажу землі невеликим господарствам, якщо буде розроблено механізм, що виключає їх масове скуповування.

7 червня під стінами Верховної Ради зібралося близько тисячі противників земельної реформи та ринку землі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: