Карта АТО: ситуація на сході України на 7 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 7 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли та втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, троє військовослужбовців дістали поранення.

Напрямки

Учора на маріупольському напрямку дуже неспокійно було на півдні, біля Азовського моря. Окупанти неодноразово застосовували міномети, випустивши по наших позиціях близько 40 мін.

Деякі обстріли були достатньо тривалими – 1 година або більше. Найпотужніші з них сталися у Широкиному, де противник також застосовував «Град». Інцидент стався ввечері, після 22 години; при цьому було випущено 18 ракет.

Також у Новотроїцькому стався 45-хвилиний обстріл з боку противника. Окупанти застосовували снайперське озброєння та гранатомет системи АГС.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 9 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

На донецькому напрямку вчора бойові дії велися в Авдіївці та Пісках. Неспокійно було між північчю та 5 годиною ранку. Окупанти застосовували бронетехніку та легке озброєння. На двох різних ділянках фронту українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 4 ворожих обстріли.

На луганському напрямку противник порушив режим тиші біля Бахмутської траси та у Попаснянському районі. Бойові дії велися тільки після 16 години. У Кримському ворог застосовував міномет. У Новотошківському та Новоолександрівці українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку противник порушив режим тиші 5 разів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: