Четверо організаторів «референдумів» про створення «ДНР» отримали умовні терміни

Читать на русском
Суди Донецької області засудили чотирьох організаторів так званого референдуму про створення псевдореспубліки ДНР до умовних термінів.

Суди Донецької області засудили чотирьох організаторів так званого «референдуму» про створення псевдореспубліки «ДНР» до умовних термінів.

Такі дані містяться в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.НЕТ».

У період з 28 липня до 2 серпня суди винесли вироки 4 організаторам незаконного референдуму 11 травня 2014 року про створення «ДНР». Усі четверо підозрювалися в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

28 липня Краснолиманський міський суд Донецької області виніс вирок Зінаїді Наумовій, яка очолювала дільничну виборчу комісію в селі Рідкодуб. Жінка відмовилася в суді від адвоката й визнала свою провину повністю. У вироку йдеться, що Наумова щиро кається, шкодує про скоєне і просила не карати її занадто суворо.

Жінку засудили до 5 років позбавлення волі, але звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном на 1 рік.

1 серпня Великоновосілківський райсуд засудив до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки колишнього депутата Великоновосілківської селищної ради Віктора Кузнєцова.

У вироку зазначено, що він активно відвідував мітинги та збори «ДНР» і підтримував зміну кордонів України, після чого за змовою з «невстановленими особами» дав вказівку провести в селищі «загальний обласний референдум» і контролював роботу виборчкому.

В ході розслідування Кузнєцов уклав угоду про визнання провини й погодився протягом місяця після угоди виступити свідком щодо осіб, які сприяли проведенню незаконного референдуму.

2 серпня Слов'янський міськрайонний суд засудив до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки Михайла Котлярова, який очолив дільничний виборчком під час проведення незаконного референдуму в Слов'янську за пропозицією громадянки України та «невстановлених осіб». У рішенні суду зазначено, що він повністю визнав провину й розкаявся в скоєному.

Також 2 серпня Краснолиманський міський суд засудив до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік Валентину Васильєву, яка з «особистих політичних міркувань» пішла працювати до виборчкому під час псевдореферендуму. Її призначили головою комісії в селищі Ставки, на суді жінка відмовилася від адвоката й визнала свою провину в повному обсязі, розкаялася та просила не карати її суворо.

Нагадаємо, 1 серпня в СБУ розповіли подробиці обшуків у мерії Запоріжжя: шукали приховані камери, мікрофони та інші засоби таємного збору й передачі інформації до ОРДЛО.

27 липня губернатор Запорізької області Костянтин Бриль заявив, що в регіоні готується сценарій «російської весни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: