Запорізький губернатор: в регіоні готується повторення сценарію «російської весни»

Читать на русском
У Запорізькій області активізувалися проросійські сили і їх активно підтримують опозиційні політичні партії, попереджає губернатор Костянтин Бриль.
Костянтин БрильФото з відкритих джерел

У Запорізькій області ведеться активна антиукраїнська робота, спрямована на повалення державного ладу й порушення територіальної цілісності.

Про це на засіданні Запорізької обласної ради в четвер заявив губернатор регіону Костянтин Бриль, передає «Слово і Діло» з посиланням на департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.

«Аналіз тенденцій та особливостей розвитку обстановки в регіоні свідчить про підготовку до проведення на території Запоріжжя і Запорізької області масштабних активних дій, спрямованих на підтримку насильницької зміни або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України, а також фінансування зазначених дій», – заявив Бриль, зазначивши при цьому, що вже направив відповідні документи голові СБУ та президенту.

За його словами, системну антиукраїнську діяльність ведуть керівники низки проросійських організацій. Зокрема, проводяться фейкові мітинги проти «ущемлення прав нацменшин» області та висвітлення в ЗМІ «перспективності» розвитку підтримуваних РФ «ДНР» і «ЛНР».

«Малоросія» чи Україна: що мав на увазі ЗахарченкоВсе свідчить про те, що заява Захарченка щодо «Малоросії» дійсно є його особистою ініціативою, що підкорюється так званій «бритві Хенлона»: «Ніколи не приписуйте злому наміру те, що цілком пояснюється дурістю».

Свою лепту в розхитування ситуації вносять місцеві депутати, говорить Бриль. Зокрема, мова йде про «управлінців політичних еліт партій «Опозиційний блок» і «Самопоміч». «І не з питань політичних, а з питань соціальних, на яких потім ґрунтується невдоволення громадян і точки соціальної напруги», – скаржиться губернатор.

За його словами, представники цих партій в обласній раді систематично блокують питання соціального розвитку й захисту соціально вразливих верств населення, чим створюють підстави для невдоволення населення.

Нагадаємо, раніше під час візиту в Україну спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер закликав українських депутатів поступитися партійними інтересами й об'єднатися заради відновлення цілісності та суверенітету країни.

Відзначимо також, що Костянтин Бриль, який очолює Запорізьку область із квітня 2016 року, сам є генерал-майором СБУ. За цей час він зміг виконати майже половину своїх обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: