В СБУ пояснили, що шукають у Запорізькій мерії

Читать на русском
У приміщеннях мерії Запоріжжя працівники СБУ шукають приховані камери, веб-камери та інші засоби таємного збору та передачі інформації до ОРДЛО.

Обшуки в приміщеннях мерії Запоріжжя проводяться в рамках кримінального провадження щодо незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на керівництво СБУ в Запорізькій області, передає «Слово і Діло».

«Провадження порушено на підставі інформації про те, що посадовцями, які мають доступ до державної таємниці, використовуються засоби зв'язку, що не відповідають вимогам законодавства для представників цієї категорії посадовців. Крім того, є інформація про те, що в приміщеннях використовуються камери відеоспостереження та інші спецзасоби, що порушує закон України «Про державну таємницю», – повідомили в СБУ.

Водночас міський голова Запоріжжя Володимир Буряк підтвердив, що працівники СБУ шукають у будівлі мерії приховані камери, веб-камери та інші засоби таємного збору та передачі інформації до ОРДЛО, передає «Радіо Свобода».

«Я не знаю, що хоче сказати СБУ. Але вони сьогодні прийшли, щоб знайти якісь камери, якісь системи спостереження чи передачі якогось зв’язку. Що сказано в ухвалі? Що в нічний час щось передається до «ДНР»/«ЛНР», – сказав міський голова.

Буряк наголосив, що наразі нікому з працівників мерії не висунуті обвинувачення. Мер також назвав можливі підозри в сепаратизмі спробами «дестабілізувати ситуацію та сколихнути Запоріжжя».

Нагадаємо, працівники управління СБУ в Запорізькій області зранку 1 серпня проводять обшуки в приміщеннях мерії Запоріжжя.

Також пройшли обшуки в Запорізькій обласній клінічній лікарні, НАБУ затримало одіозного головлікаря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: