Ващиковський виправив російську журналістку: немає «української кризи» та «ополченців», є конфлікт, спровокований РФ

Читать на русском
Ващиковський виправив журналістку, яка у своєму запитанні посилалася на аргументи прибічників ополченців.

В Україні немає «української кризи», натомість триває російсько-український конфлікт, який розпочала Росія.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв'ю російському виданню «Коммерсантъ», передає «Слово і Діло».

«Немає такого поняття «криза в Україні». Є російсько-український конфлікт, спричинений Росією», – сказав Ващиковський, відповідаючи на запитання журналістки.

За його словами, Польща прагне долучитися до розв’язання конфлікту, однак усе залежить від готовності Росії та України реалізовувати Мінські домовленості, а також від учасників Нормандського формату.

Історичне минуле як перешкода майбутньому: чому псуються польсько-українські відносини?Політичний експерт оцінив черговий виток загострення відносин між Україною та Польщею на тлі заяви голови польського МЗС.

Ващиковський також виправив журналістку, яка в своєму запитанні посилалася на аргументи «прибічників ополченців».

«Я маю торкнутися використаного вами терміну «ополченці» – ще раз хочу підкреслити, що це сепаратисти. Бо як інакше назвати людей, які виступають проти легітимної влади?», – наголосив очільник польського МЗС.

На думку Ващиковського, ситуація на Донбасі зараз виглядає як заморожений конфлікт, але Польща воліє говорити радше про «конфлікт низької інтенсивності».

«За даними СММ ОБСЄ, там щодня продовжують гинути люди, стрілянина поновлюється декілька разів на день», – зазначив голова польського МЗС.

Також зазначимо, що Польща запропонувала Україні відмовитися від героїзації ОУН-УПА.

Крім того, в польському МЗС вважають, що спроби посварити Варшаву та Київ є елементом гібридної війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: