На проект «Стіна» Держприкордонслужба витратить 500 мільйонів гривень

Читать на русском
Державна прикордонна служба планує витратити на проект Стіна в 2017 році близько 500 мільйонів гривень.

Державна прикордонна служба планує витратити на проект «Стіна» в 2017 році близько 500 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова відомства Петро Цигикал в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Стіна Яценюка» та її аналоги у світіОбіцяна екс-прем'єром Арсенієм Яценюком стіна на кордоні з Росією донині є головною недобудовою України: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про неї і аналогічні проекти в інших країнах світу.

«На сьогодні за 2015-2016 роки ми отримали 600 мільйонів гривень, це близько 15% від загальної потреби. Планом передбачалося виділення на цей період уже 2,194 мільярда гривень. У 2017 році на проект було виділено 200 мільйонів гривень, плюс зміни до бюджету додали ще 300 мільйонів гривень. Загалом ми очікуємо цього року 500 мільйонів гривень, що становить 55% від коштів, необхідних лише на цей рік», – сказав Цигикал.

Крім цього, він зазначив, що відчувається істотне недофінансування цього проекту. Відповідно, сповільнюється й проведення робіт на місці.

«Якщо говорити про те, що вже зроблено, то облаштовано 274,6 кілометра протитанкових ровів, 47,1 кілометра контрольно-слідових смуг, 84 кілометри огороджень, 179,9 кілометра рокадних доріг», – додав він.

Голова Держприкордонслужби нагадав, що, проект передбачає спрорудження стіни на кордоні з РФ у Харківській, Чернігівській та Луганській областях. За його словами, до кінця поточного року планують завершити роботи в Харківській області.

Нагадаємо, ГПУ розслідує факт розкрадання та привласнення бюджетних коштів на суму понад 100 мільйонів гривень під час будівництва проекту «Стіна».

2 червня 2017 року народний депутат України Сергій Пашинський пообіцяв ініціювати виділення з державного бюджету фінансування на продовження будівництва «Стіни» на кордоні з Російською Федерацією й виконав свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: