У РФ підрахували, скільки санкційних товарів знищили за два роки

Читать на русском
У Російській Федерації за останні два роки знищили 17 тис. тонн продукції, ввезеної з країн, які потрапили під російське продовольче ембарго.

У Російській Федерації за останні два роки знищили 17 тис. тонн продукції, ввезеної з країн, які потрапили під російське продовольче ембарго.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Федеральну службу з ветеринарного і фітосанітарного нагляду, пише «Слово і Діло».

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що на кожне російське рішення про встановлення ембарго проти України буде аналогічне рішення проти РосіїСказано 23 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«У Росії з 6 серпня 2015 року було знищено близько 17 тис. тонн продукції, ввезеної з країн, які потрапили під російське продовольче ембарго. Найбільше знищено продукції рослинного походження - 16,4 тис. тонн. Продукції тваринництва утилізовано близько 500 тонн», - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що всього за два роки було затримано 17,135 тисяч тонн санкцій продукції: 16,524 тис. тонн рослинної і 611 тонн тваринницької продукції.

Нагадаємо, Росія ввела продовольче ембарго відносно продукції ряду країн 7 серпня 2014 року. Як правило, воно поширюється на країни, які ввели санкції проти Росії за анексію Криму і агресію на Донбасі. Так, ембарго діє на продукти з США, країн ЄС, Австралії, Норвегії, Канади, а також Албанії, Чорногорії, Ісландії, Ліхтенштейну (з 2015 року) і України (з 2016 року).

Нагадаємо, раніше в Росії спалили 200 кілограмів ікри для України.

Відзначимо, експерти підрахували втрати росіян від продуктового ембарго.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: