Кубів назвав суму втрат України від торгового ембарго РФ

Читать на русском
За словами першого віце-прем'єра, прямі втрати нашої країни становлять 0,4 млрд дол., загальний збиток – приблизно 1 млрд дол.

Прямі втрати України від запровадженого Росією в 2016 році продуктового, торгового та транзитного ембарго щодо українського експорту становлять близько $0,4 млрд.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, передає «Слово і Діло».

Попри обіцянку Кубіва, стратегія розвитку підприємництва досі не затвердженаОбіцяна Степаном Кубівим стратегія розвитку малого й середнього підприємництва, що мала бути затверджена минулоріч, досі обговорюється.

За його словами, Росія не лише призупинила договір про зону вільної торгівлі, який діяв із 2011 року, але й запровадила продовольче ембарго на деяку продукцію з України, заборонила транзит української продукції до Республіки Казахстан і Республіки Киргизстан.

«Найбільші втрати – у сфері експорту електричних машин, ядерних реакторів, котлів, продуктів неорганічної хімії, чорних металів. І це, повторюся, лише прямі втрати. Загалом оцінюємо збиток приблизно в 1 мільярд доларів», – підкреслив Кубів.

Він уточнив, що наразі Україна працює в двох напрямках, щоб відновити порушені торговельні зв'язки.

«З одного боку, подали позов до СОТ проти РФ про обмеження транзиту. В цій справі є чіткі юридичні аргументи, неспростовні докази й підтримка ключових зарубіжних партнерів, серед яких ЄС та США. З іншого боку – не втрачаємо робочого контакту з Казахстаном, Туркменістаном, Узбекистаном, Таджикистаном, Киргизстаном. З найближчих заходів – Міжнародна спеціалізована виставка «Експо-2017» в Астані», – зазначив віце-прем'єр.

6 липня Кабінет міністрів продовжив відповідні продовольчі санкції проти Росії до кінця 2017 року.

Нагадаємо, Кабмін працює над концепцією інноваційного розвитку промисловості.

Раніше Кубів відзвітував про результати детінізації економіки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: