У Луганській області збудують 134-метрову телевежу для трансляції українського ТБ на ОРЛО

Читать на русском
У Новоайдарському районі Луганської області збудують 134-метрову телевежу для трансляції українських телеканалів на окуповані території області.

У Новоайдарському районі Луганської області збудують 134-метрову телевежу для трансляції українських телеканалів на окуповані території області.

Про це розповіли в прес-службі департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Луганській області, повідомляє «Слово і Діло».

«Департаментом надано дозвіл на будівництво 134-метрової телевежі в Новоайдарському районі», – заявили в інспекції.

За даними відомства, нова телевежа забезпечить мовлення українських телеканалів на окуповані Луганськ, Алчевськ і Кадіївку, а також розширить покриття й поліпшить якість прийому.

«На вежі будуть встановлені аналогові та цифрові передавачі Луганської обласної державної телерадіокомпанії, зокрема каналу ЛОТ і радіо «Пульс», а в перспективі – «UA:Першого» та інших ЗМІ», – зазначили в інспекції.

Замовником будівництва виступає управління капітального будівництва Луганської військово-цивільної адміністрації.

Нагадаємо, 27 липня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення визначила п'ятірку телеканалів, які будуть вести мовлення на окупований Росією Крим.

4 травня в Мінінформполітікі розповіли, що в 2017 році планують побудувати в Донецькій і Луганській областях дві телевежі – в Покровську та Бахмутівці. Заступник міністра з питань окупованих територій і переміщених осіб Георгій Тука анонсував початок будівництва вежі в лютому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: