Тарифи на вивезення сміття у Львові зростуть удвічі

Читать на русском
Виконавчий комітет Львівської міської ради розглянув і затвердив нові тарифи на вивезення ТПВ.

Виконавчий комітет Львівської міської ради розглянув і затвердив нові тарифи на вивезення ТПВ.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНН. Окремо відзначимо, що раніше портал зареєстрував обіцянку мера міста Андрія Садового про те, що тариф на вивезення сміття для жителів підвищуватися не буде, яка тепер отримує статус «не виконана».

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий запевнив, що підвищення тарифу на вивезення сміття для населення в місті не будеСказано 21 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Є лист від Львівської ОДА від 27 липня 2017 року про затвердження нових тарифів на вивезення твердих побутових відходів. Згідно з пунктом 1.4 ухвали сесії Львівської міської ради 29.06.2017 №2163 про передачу повноважень Львівській ОДА функцій у поводженні з ТПВ у Львові, передбачено, що перевізники подають пропозиції нових тарифів ЛОДА, вони їх обробляють, погоджують і направляють нам для розгляду й затвердження у виконавчому комітеті», – розповіла Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак переконаний, що запропонований тариф є економічно обґрунтованим, адже за три роки відбулося зростання ціни на паливо на 147%, масла – на 280%, а мінімальна зарплата зросла на 263%.

У Львівській ОДА відрапортували про повне очищення міста від сміттяЛьвів повністю очистили від завалів сміття, які накопичувалися на контейнерних майданчиках майже два місяці.

«Нові тарифи зростуть у 2,2 раза. Меншою мірою вони ростуть для населення, більшою – для юридичних осіб. Причина зростання в тому, що за останні три роки, з часу затвердження чинного тарифу, в країні відбулися інфляційні процеси», – повідомив Бабак.

Таким чином, якщо зараз мешканці, які проживають у квартирі розміром 50 кв. м, платять за вивезення ТПВ 37,50 грн, то з 1 вересня вони платитимуть 80 грн.

Нагадаємо, що Європейський банк готовий виділить 35 мільйонів євро на ліквідацію львівського сміття.

12 липня повідомлялося, що на утилізацію львівського сміття уряд виділив 50 мільйонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: