Стало відомо, кого затримало НАБУ в справі «Якісної води»

Читать на русском

Працівники Антикорупційного бюро затримали колишнього директора однієї з українських компаній, з якої вивели 95 мільйонів гривень.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в справі «Якісної води» затримали колишнього директора ТОВ «Торговий дім «Борисфен» Андрія Стельмаха, бізнес-партнера двоюрідного брата екс-керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва Олександра Матковського.

Про це «Слову і Ділу» розповіли джерела в правоохоронних органах.

За версією слідства Національної поліції, що розслідувала цю справу до НАБУ, компанія «Торговий дім «Борисфен» виступала інвестором проекту «Якісна вода». Гроші для інвестування в розмірі 95,55 мільйона гривень підприємство взяло в борг у ДП «Державна інвестиційна компанія». Після цього кошти були переведені в долари й відправлені на кіпрський офшор Korsk Enterprises LTD. Отримані кошти компанія розділила між ще трьома офшорами – кіпрською Levidi Ventures Limited, а також двома фірмами з Британських Віргінських островів: Macnamara Holdings S.A і Lerden Industry Inc. Також у цій схемі активно працював латвійський банк Траст Комерцбанк.

За інформацією програми «Наші гроші», кінцевим бенефіціаром Levidi Ventures Limited і Траст Комерцбанка є чинний депутат від групи «Воля народу» Іван Фурсін, що видно зі структури власності Місто банку, яка раніше була оприлюднена на сайті установи. Довірчим керівником Levidi Ventures Limited виступав Чарльз Трехерн, який раніше очолював наглядову раду компанії Centragas, що володіла 50% у «РосУкрЕнерго». Як відомо, Фурсін був одним із акціонерів «РосУкрЕнерго».

Нагадаємо, НАБУ затримало директора підприємства за розкрадання майже 100 мільйонів у проекті «Якісна вода».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: