Луценко просить Гройсмана не продовжувати контракт із Бальчуном – ЗМІ

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко просить прем'єр-міністра Володимира Гройсмана не продовжувати контракт із головою Укрзалізниці Войцехом Бальчуном.

Генеральний прокурор Юрій Луценко просить прем'єр-міністра Володимира Гройсмана не продовжувати контракт із головою «Укрзалізниці» Войцехом Бальчуном.

Про це йдеться у відповідному зверненні, яке є в розпорядженні «Української правди», повідомляє «Слово і Діло».

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв звільнити Войцеха Бальчуна з посади голови правління ПАТ «Укрзалізниця»Сказано 10 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

За даними ЗМІ, в документі Луценко перерахував низку кримінальних проваджень за фактами привласнення, розтрати та заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами «Укрзалізниці», які розслідують правоохоронні органи.

Відзначається, що їх нарахували близько 90.

Які підсумки роботи Балчуна в «Укрзалізниці»Транспортний експерт проаналізував діяльність «Укрзалізниці» під керівництвом поляка Войцеха Балчуна.

Зокрема, ГПУ розслідує привласнення співробітниками УЗ держкоштів на суму понад 150 млн грн у 2015-2017 роках. Нібито службовці укладали договори на придбання товарів за завищеними цінами й фіктивними договорами.

Інше кримінальне провадження відкрито за фактом зловживання повноваженнями заступником начальника департаменту локомотивного господарства «Укрзалізниці», який завдав збитків державі на 12,8 млн грн.

Крім того, в тексті йдеться про ще декілька справ, у яких фігурують чиновники УЗ. Також є згадки про розслідування військової прокуратури за фактом розголошення працівниками компанії відомостей, що становлять державну таємницю.

На думку Луценка, така ситуація склалася через неналежне виконання керівництвом «Укрзалізниці» своїх обов'язків.

«З огляду на викладене, вважаю недоцільним продовження контракту з Войцехом Бальчуном», – резюмував генпрокурор.

Нагадаємо, процес завершення корпоратизації «Укрзалізниці» розблокований.

Нагадаємо, 30 червня 2017 року Луценко пообіцяв, що до четвертого кварталу поточного року експертизи щодо розстрілів на Майдані в лютому 2014 року будуть завершені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: