Мінінфраструктури спростувало автоматичне подовження контракту з Балчуном

Читать на русском
Договір не містить норми щодо автоматичного продовження. Всі зміни в контракт вносяться шляхом підписання додаткових угод до нього, повідомили в МІУ.

Підстав для автоматичного продовження трудового контракту з головою правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцехом Балчуном немає.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, передає «Слово і Діло» з посиланням на Delo.ua.

«Контракт підписано на один рік, термін дії з 06.06.2016 до 05.06.2017. Договір не містить норми щодо автоматичного продовження. Всі зміни в контракт вносяться шляхом підписання додаткових угод до нього», - повідомили в прес-службі МІУ.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв звільнити Войцеха Бальчуна з посади голови правління ПАТ «Укрзалізниця»Сказано 10 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

В МІУ також нагадали, що особливою формою трудового договору є контракт, в якому строк його дії, права та обов'язки і відповідальність сторін (в тому числі і матеріальна), умови матеріального забезпечення і організації праці, умови розірвання договору, в тому числі дострокового, можуть встановлюватися угодою сторін.

«Відповідно до пункту 8 статті 36 КЗпП України підставою припинення трудового договору передбачені умови, зазначені в контракті. Таким чином, контракт з головою правління ПАТ «Укрзалізниця» має бути припинено в термін, на який його було укладено, і не може бути продовжений відповідно до угодою між Україною і Республікою Польща», - резюмували в міністерстві.

Нагадаємо, в «Укрзалізниці» заявили, що контракт з Войцехом Балчуном автоматично подовжено до 9 червня 2019 року.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що не допускає можливості продовження контракту з Балчуном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: