Омелян про Балчуна: рік його керівництва завдав великої шкоди «Укрзалізниці»

Читать на русском
За словами міністра, він не єдиний в уряді, кого не влаштовує стан компанії під керівництвом Войцеха Балчуна.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян не допускає можливості продовження контракту з головою правління ПАТ «Українська залізниця» Войцехом Балчуном.

Про це він сказав в інтерв'ю «5 каналу», передає «Слово і Діло».

«Я не допускаю такого сценарію, оскільки цей рік його керування і його команди біля керма «Укрзалізниці» завдав великої шкоди компанії. І не тільки самій компанії, а й українському бізнесу та економіці. Ми виходили з того, що «Укрзалізниця» повинна бути локомотивом української економіки. Ми виходили з того, що піднявши тарифи у 2016 році, ми отримаємо замовлення для українських заводів, модернізацію вагонів, локомотивів, створення нових робочих місць. Цього всього не відбулося. Навпаки, через неорганізованість належним чином роботи «Укрзалізниці» ми мали шалені втрати з транспортування продукції територією України і за межі. Ми мали абсолютну неефективність, найгірше - мали зростання корупції», - заявив урядовець.

Омелян зазначив, що менеджмент, який отримує ринкову зарплату і задекларований бути якісним менеджментом, не може допускати подібних помилок в подальшому.

За словами міністра, він не єдиний в уряді, кого не влаштовує стан компанії під керівництвом Балчуна. Омелян зауважив, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман невдоволений зниженням темпу реформ на «Укрзалізниці» упродовж останніх двох місяців.

Зазначимо, у квітні Омелян заявив про готовність голосувати за відставку Войцеха Балчуна.

Також нагадаємо, що «Укрзалізниця» повідомляла про підвищення цін з 1 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: