У прокуратурі розповіли обставини вибуху на полігоні, через який загинув військовий

Читать на русском
За версією прокуратури, під час бойових стрільб з 120-мм міномета на полігоні в селі Дівички міна відхилилася від цілі і влучила в окоп з солдатами.

За версією прокуратури, під час бойових стрільб з 120-мм міномета на полігоні в селі Дівички «міна відхилилася від цілі» і влучила в окоп з солдатами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу військової прокуратури центрального округу.

«У ході проведення навчань, близько 11 години військовослужбовцями здійснено постріл з 120-мм міномету 2С12 «Сані». Міна відхилилася від попередньо визначеної цілі та влучила в окоп, де перебували військовослужбовці. У результаті 1 особа загинула, 5 – поранені», – розповіли в прокуратурі.

У повідомленні зазначено, що на полігоні проходили тактичні навчання з бойовими стрільбами та тренування з управління вогнем бригадної артилерійської групи.

За фактом поранення і загибелі військовослужбовців військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України внесла до реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 414 КК України (порушення правил поводження із зброєю, що призвело до смерті і тілесних ушкоджень потерпілих).

Нагадаємо, 4 серпня на полігоні в Київській області стався черговий інцидент – через розрив міни загинув один військовослужбовець і ще п'ятеро отримали поранення.

Раніше на військових полігонах України вже сталося кілька смертельних інцидентів зі 120-мм мінометом «Молот», який є поспіхом розробленою модифікацією старого радянського міномета 2С12. Військові неодноразово скаржилися на його недоліки.

31 липня в лікарні Дніпра помер військовий, який разом з сімома іншими отримав поранення під час вибуху інженерного боєприпасу на танкових навчаннях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: