Зведення штабу АТО 3 серпня: 30 обстрілів, постраждалих немає

Читать на русском
У прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за друге серпня.

За минулу добу, 2 серпня, бойовики незаконних збройних формувань ОРДЛО зробили 30 обстрілів позицій Збройних сил України в зоні проведення АТО.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«У зоні АТО продовжує зберігатися напружена ситуація. Так, наприкінці минулої доби російсько-окупаційні війська посилили обстріли позицій сил АТО, використовуючи при цьому вже важке озброєння. Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 30 разів порушили перемир'я. Двічі ворог застосовував артилерію калібру 122 міліметри, 7 разів – міномети. Сили АТО 18 разів швидким і точним вогнем припиняли обстріл противника. В результаті бойових дій втрат серед українських військових немає», – йдеться в повідомленні.

На маріупольському напрямку бойовики ввечері обстрілювали позиції ЗСУ у Водяному з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм та озброєння БТР, на околицях Лебединського – з артилерії калібру 122 мм, поблизу Широкиного та Павлополя – зі стрілецької зброї.

На донецькому напрямку бойовики з 18:00 до опівночі обстрілювали південні передмістя Авдіївки з гранатометів і стрілецької зброї.

На луганському напрямку бойовики обстрілювали з мінометів Кримське, Троїцьке та Катеринівку, з гранатометів – Новоолександрівку та Новозванівку.

Крім того, близько 22:00 бойовики випустили щонайменше 6 мін калібру 120 мм по житлових будинках Водяного.

Нагадаємо, за 2 серпня бойовики зменшили кількість обстрілів.

Раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що він очікує прогресу щодо припинення вогню на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: