Карта АТО: ситуація на сході України на 2 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 2 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли та втрати

За минулу добу незаконні збройні формування 34 рази відкривали вогонь. 10 разів ворог застосовував міномети, 5 – озброєння БМП, 13 разів бив з гранатометів. За уточненими денними, внаслідок бойових дій один наш військовий загинув, ще двоє отримали поранення.

Напрямки

На донецькому напрямку ворог тричі з гранатометів обстрілював наші укріплення на шахті Бутівка. По південних околицях Авдіївки бойовики декілька разів били з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. А близько 22 години злочинці застосовували міномет калібру 120 міліметрів, зенітну установку, великокаліберні кулемети по українських захисниках у Троїцькому. Крім того, ворожі міномети працювали неподалік Майорська, Верхньоторецького, Зайцевого.

На луганському напрямку противник здебільшого використовував стрілецьку зброю. Так, під ворожим вогнем увечері і вночі опинились наші опорні пункти у Новоолександрівці, Новотошківському, Станиці Луганській. А близько 19 години, внаслідок обстрілу снайпером нашого опорного пункту у Новозванівці, отримав смертельне кульове поранення український військовий.

На приморському напрямку було найменше обстрілів наприкінці доби. Проте і тут бандформування зі стрілецької зброї обстрілювали сили АТО у Лебединському, а з гранатометів били по Талаківці.

Українські військові оперативно і часто агресивно відповідали ворогу примушуючи його припиняти провокації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: