Тіллерсон очікує прогресу щодо припинення вогню на Донбасі

Читать на русском
Державний секретар США Рекс Тіллерсон сподівається, що після призначення Курта Волкера спецпредставником із питань України на Донбасі буде досягнуте реальне припинення вогню.
фото: скріншот

Державний секретар США Рекс Тіллерсон сподівається, що після призначення Курта Волкера спецпредставником із питань Україні на Донбасі буде досягнуте реальне припинення вогню.

Про це він заявив під час брифінгу в Держдепартаменті, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Тіллерсона, призначення Волкера привітали контактна група Нормандського формату та Росія одночасно.

«Ми сподіваємося, що зможемо домогтися прогресу й зрушити ситуацію в Україні в бік досягнення справжнього припинення вогню», – сказав він.

При цьому держсекретар зазначив, що хоч він і проти нових санкцій проти РФ, без виконання Росією умов «Мінська» не можна говорити про їх послаблення.

«В Україні ми дуже послідовно говорили, що Мінські угодимають бути досягнуті, вони мають бути реалізовані, інакше нічого не може бути зроблено в ситуації із санкціями», – зазначив Тіллерсон.

Нагадаємо, 26 липня Волкер заявив, що проблема Криму нічим не відрізняється від проблеми Донбасу.

«Це просто неприйнятно – ви не можете просто прийти й захопити шматок чужої країни. Тому не може бути жодного визнання, жодної легітимності ані російських кроків на сході України, ані в Криму», – сказав він.

23 липня Курт Волкер разом із послом США в Україні Марі Йованович побував в зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: