Штаб АТО: інтенсивність обстрілів знизилася

Читать на русском
У зоні проведення антитерористичної операції на сході України протягом доби 3 серпня тенденцій до загострення ситуації не спостерігалося.

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України протягом доби 3 серпня тенденцій до загострення ситуації не спостерігалося.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

«За своєю типовою тактикою російсько-окупаційні угруповання днем ​​здійснили до 10 обстрілів українських позицій і, в основному, вони були з легкого озброєння. Основна активність бандитів зазвичай фіксується після 18 годин», - пояснюють в штабі таке «затишшя».

Карта АТО: ситуація на сході України на 3 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 3 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Так, сьогодні з півночі і до 18 годин на луганському напрямку злочинці зі стрілецької зброї відкривали вогонь по українським укріпленням на підступах до Новоолександрівки. А по опорних пунктах в Кримському і Новотошківському били ворожі гранатомети», - йдеться в повідомленні.

На маріупольському напрямі, бойовики випустили 8 мін калібру 82 міліметри неподалік Павлопіля. А на Донецькому напрямку незаконні збройні формування з гранатомета обстріляли шахту Бутівка.

«У відповідь на провокації незаконних збройних формувань сили АТО оперативно відкривали вогонь у відповідь, тому вогневе протистояння було не довгим», - відзначають в штабі АТО і додають, що «незважаючи на літню спеку, лінія української оборони продовжує вдосконалюватися».

«Наші бійці знаходяться в повній бойовій готовності і морально готові дати жорстку і швидку відповідь ворогові в будь-який час доби», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Кремлі вирішили повернути біженців з Росії на Донбас.

А заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука висловив думку, що непідконтрольні райони Донбасу можна повернути під контроль України за три місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: