Яким областям України віддають перевагу вимушені переселенці?

Читать на русском

До середини липня кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні склала майже 1,6 мільйона. «Слово і Діло» відстежило, які області прихистили найбільше переселенців і яким регіонам країни вони віддають перевагу.

У липні найбільше вимушених переселенців, як і раніше, було зареєстровано в контрольованій частини Донецької області – понад півмільйона людей, при цьому регіон у період з травня до липня залишила й найбільша частина вимушених переселенців – понад 15 тисяч осіб.

Частина з них переїхали до інших областей країни в пошуках кращої роботи або житла, а деякі не змогли адаптуватися й повернулися на непідконтрольні території ОРДЛО або взагалі виїхали з України. Так, з початку травня по середину липня загальна кількість зареєстрованих переселенців знизилася на 7,6 тисячі осіб.

Другим регіоном країни, до якого змушені були переїхати багато біженців, залишається Луганська область – тут значаться майже 300 тисяч ВПЛ. При цьому до області в травні-липні люди продовжували переїжджати – їх число за цей термін зросло на півтори тисячі.

Також на 1,2 тисячі осіб до липня збільшилася кількість переселенців у Харківській області, яка тримає третє місце за кількістю біженців – зараз у ній зареєстровані майже 200 тисяч осіб.

Крім того, близько 2,7 тисячі переселенців поповнили лави киян, а столиця посіла четверте місце за кількістю вимушених українських мігрантів, і зараз в ній стоять на обліку понад 170 тисяч осіб.

Досить багато людей переїхали до Київської та Одеської областей: з травня до середини липня кількість переселенців у них зросла на 800 із лишком людей. При цьому в Київській області зареєстровані понад 60 тисяч ВПЛ, а в Одеській – близько 45 тисяч.

Відносно популярною у біженців з Донбасу та Криму лишається Дніпропетровська область, в якій зараз налічують понад 75 тисяч біженців, хоча великого припливу людей за останні місяці Мінсоцполітики тут не зафіксувало.

Західні області країни не користуються великою популярністю у біженців – на всьому заході України в липні було зареєстровано менше людей, ніж навіть в Одеській області. При цьому Львівська область тримає третє місце з відтоку людей з кінця весни – тут знялися з реєстрації майже 400 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: