Нові обмеження США: як санкції вдарять по Путіну та його оточенню

Читать на русском
Ілля Заводовськийполітолог - міжнародник

Річ у тім, що крім наслідків для РФ, загалом стоїть питання наслідків особисто для Путіна та його оточення.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог-міжнародник Ілля Заводовський, оцінюючи рішення президента США Дональда Трампа, який схвалив закон про антиросійські санкції .

«Є багато гравців, які напряму пов’язані з російським президентом. Звичайно, переважна більшість їхніх активів та коштів перебуває за кордоном. Санкції можуть призвести до зменшення активів та негативного ставлення багатьох впливових гравців, в першу чергу в фінансовому плані, до російського президента», – зазначив він.

«Може постати питання як втрати дружби з Путіним, підтримки політики Кремля, так і втрати набутих та легалізованих ресурсів у ЄС», – уточнив Заводовський.

Експерт наголосив, що в цій ситуації проблема навіть не в іміджевих втратах.

США проти РФ: якщо політика санкцій продовжиться, ігнорувати питання Криму Москва зможе максимум піврокуГолова Комітету економістів України розповів, як санкції США можуть змінити російську політику щодо Криму та України.

«Це удар не стільки по іміджу Путіна, скільки по одновекторності політики. Не секрет, що в оточенні самого Путіна є більш ліберальні кола й ті, хто не все підтримує одноголосно та беззаперечно. Такий поворот лише підігріє їхню позицію непідтримки політики російського керівництва. Тому що якщо попередні санкції не дозволяти заробляти, як раніше, то зараз це буде реальна втрата вже заробленого. Це вже те, що можна буде конкретно порахувати, а тому набагато вагоміше й болючіше», – проаналізував Ілля Заводовський.

Як відомо, президент РФ Володимир Путін у відповідь на рішення США заявив, що «вже неможливо терпіти таке хамство», й пригрозив вжити відповідних заходів. Наразі стоїть питання про скорочення дипмісії США в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: