Прокуратура оголосила підозру «міністру фінансів ДНР»

Читать на русском
Прокуратура Донецької області заочно оголосила підозру міністру фінансів ДНР Катерині Матющенко у фінансуванні тероризму та спробах зміни державного кордону України.
фото: прес-служба прокуратури Донецької області

Прокуратура Донецької області заочно оголосила підозру «міністру фінансів ДНР» Катерині Матющенко у фінансуванні тероризму та спробах зміни державного кордону України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу прокуратури області.

Розслідування СБУ та прокуратури встановило, що 38-річна уродженка Донецька в листопаді 2014 року вступила до лав терористів, де обійняла посаду так званого «міністра фінансів ДНР».

«Підозрювана реалізовує покладені на «міністерство» функції щодо фінансового контролю за використанням так званих «бюджетних коштів, коштів державних бюджетних та позабюджетних фондів ДНР», за рахунок яких, своєю чергою, фінансуються так звані «бюджетні установи ДНР», зокрема «установи силового блоку», – зазначили в прокуратурі.

У зв'язку з тим, що Матющенко перебуває на тимчасово окупованій території, підозру їй оголосили заочно.

Вона підозрюється в злочинах за ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України) та ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 2 серпня в СБУ розповіли, що в Житомирській області оголосили підозру в державній зраді прокремлівському блогеру-журналісту.

1 серпня в СБУ заявили, що знайшли секретні дані Міноборони на флешці, вилученій у головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужви.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: