У Московському облсуді сталася стрілянина, ліквідовано трьох заарештованих (оновлено)

Читать на русском
Адвокат Софія Рубасська підтвердила, що почула близько 20 пострілів. За її даними, було поранено жінку-пристава.

У Московському облсуді на засіданні в справі так званої «банди ГТА» 1 серпня сталася стрілянина, є поранені.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА «Новини».

В Івано-Франківську розстріляли автомобіль підприємцяЗа словами очевидців, автомобіль належав підприємцю Ігорю Гербіну, який відомий у місті на прізвисько Червонець.

За інформацією, що надійшла, хтось із обвинувачених близько 13:30 спробував напасти на конвой у ліфті, в результаті пролунали постріли. Адвокат Софія Рубаська підтвердила, що почула близько 20 пострілів. За її даними, була поранена жінка-пристав.

«У Московському облсуді сталася перестрілка, поранені співробітники, бачила поранену жінку-пристава», – повідомила Рубаська.

Тим часом московські ЗМІ повідомляли, що з приміщення евакуювали всіх співробітників та відвідувачів. При цьому поліція офіційно не пояснювала причини евакуації.

Пізніше в МВС РФ повідомили про ліквідацію трьох нападників на співробітників поліції в будівлі Мособлсуда. «При аварійному відкритті ліфта при спробі втекти троє арештованих були ліквідовані, двоє поранені», – повідомила представниця обласного главку поліції Тетяна Петрова.

За її словами, під час стрілянини співробітник Росгвардії отримав вогнепальне поранення й був шпиталізований, а двоє співробітників поліції отримали різні тілесні ушкодження.

Петрова розповіла, що інцидент стався близько 14:00 за московським часом. «Сьогодні приблизно о 14:00 до будівлі Мособлсуду співробітниками окремої роти охорони та конвоювання підозрюваних ГУ МВС Росії в Московській області здійснювалося конвоювання на судове засідання п'ятьох заарештованих за бандитизм», – сказала вона.

«За попередньою інформацією, при здійсненні перевезення в ліфті вони здійснили напад на співробітників поліції та спробували заволодіти їхньою табельною зброєю», – додала представниця відомства.

Нагадаємо, підсудні в справі так званої «банди ГТА» – дев'ять вихідців із Середньої Азії. Їх звинувачують у серії вбивств на підмосковних трасах і в Калузькій області в 2012-2014 роках. За версією слідства, підсудні вбили 17 людей і поранили ще двох. Неофіційне прізвисько банда отримала за аналогією із серією ігор Grand Theft Auto.

Відзначимо, в результаті стрілянини в німецькому Констанці загинули двоє людей, четверо поранені.

Від вибуху на ринку в Пакистані, який стався 24 червня, загинули 25 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: