На Подолі змінилася схема руху транспорту

Читать на русском

Контрактова площа та вулиця Сагайдачного стануть єдиною пішохідною зоною в тестовому режимі.

З 1 серпня на Подолі в Києві змінюється схема організації дорожнього руху.

Про це повідомив голова Подільської РДА Валентин Мондрієвський на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє провести реконструкцію Контрактової площіСказано 7 квітня 2017 р.Статус обіцянки: У процесі

Так, вулиці Сагайдачного та Андріївська стануть пішохідними в тестовому режимі. На ділянці перед Києво-Могилянською академією приберуть парковку й зроблять її доступною для пішоходів.

В результаті разом із територією двох скверів Контрактова площа й частина вулиці Сагайдачного перетворяться на єдину пішохідну зону. Об'їхати її можна буде вулицями Покровською (в бік Поштової площі) та Братської (в напрямку Верхнього та Нижнього Валів). Якщо такі зміни виявляться зручними для киян, вони діятимуть на постійній основі.

Нагадаємо, в квітні поточного року стало відомо, що в Києві проведуть реконструкцію Контрактової площі та вулиці Сагайдачного з облаштуванням пішохідної зони. Для облаштування зеленої зони з Контрактової площі перенесли всі МАФи. Облаштування пішохідної зони на Подолі відбуватиметься в кілька етапів.

По-перше, в районі Контрактової впровадять нову тимчасову схему дорожнього руху. Другий етап – реконструкція прилеглих до площі вулиць (Покровської, Боричевого Току, Сагайдачного та інших). Третя черга – реконструкція Контрактової площі. На четвертому етапі буде створений транспортний вузол громадського транспорту.

Вчора повідомлялося, що на столичному Подолі на три місяці обмежать рух транспорту.

Як відомо, раніше на Подолі призупинили унікальні розкопки древніх вулиць Київської Русі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: