Кличко встановив лише половину з обіцяних підземних сміттєвих баків

Читать на русском
Замість обіцяної Кличком сотні сучасних сміттєвих баків із підземними резервуарами міська влада Києва встановила лише 50.
Віталій КличкоФото: for-ua.com

Мер Києва Віталій Кличко провалив обіцянку встановити в центральній частині столиці близько сотні новітніх сміттєвих баків.

Йшлося про смітники, ємність для зберігання сміття яких розташована під землею, нагадує «Слово і Діло». За задумом Кличка, близько сотні таких конструкцій мали би з’явитися в центрі міста до кінця весни 2017 року.

1 листопада 2016 року, коли була зафіксована ця обіцянка, Кличко розповів, що ідея перейняти цю практику прийшла до нього після відвідин столиці Еквадору Кіто, куди він їздив на конференцію ООН.

«Я дав завдання, щоб уже весною наступного року в центральній історичній частині Києва з’явилися сучасні сміттєві баки, «утоплені» в землю. Вони не псуватимуть зовнішній вигляд міста, до того ж неприємний запах не буде розповсюджуватися. Ми маємо відійти від застарілої неестетичної практики поводження зі сміттям», – процитувала тоді Кличка прес-служба мерії.

Встановлювати новітні смітники навесні цього року таки справді почали. 3 травня заступник Кличка Петро Пантелеєв розповів, що встановлено 50 контейнерів, обладнаних сонячними панелями та датчиками заповненості ємностей. Ще 250 – очікують на встановлення.

Як долають сміттєву кризу мери України?Поки ситуацією навколо вивезення сміття зі Львова займається комісія з міністрів і екологів, а в Києві біля будівлі АП голодують однопартійці Садового з вимогою зняти «сміттєву блокаду», аналітики «Слова і Діла» підготували огляд обіцянок мерів великих міст країни щодо вивезення і переробки побутових відходів.

На жаль, станом на 7 липня стан речей не змінився: як повідомив у ефірі одного з телеканалів сам мер, на початку поточного місяця в центрі Києва є лише 50 вказаних сміттєбаків.

Отже, мусимо констатувати, що обіцянка не виконана. Загалом у досьє Кличка 375 зобов’язань, з яких він поки зміг виконати 169. Дізнатися, яку позицію він посідає в рейтингу відповідальності мерів українських міст, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: