У Кабміні закликали «Нафтогаз» відмовитися від надприбутків за рахунок населення

Читать на русском
Поточний рівень прибутків Нафтогазу виключає виплати компенсацій за постачання газу населенню.

Поточний рівень прибутків «Нафтогазу» виключає виплати компенсацій за постачання газу населенню.

Таку думку висловив віце-прем'єр Володимир Кістіон, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

«Чистий прибуток НАК «Нафтогаз України» в 2016 році склав 22,5 мільярда гривень, що порівняно з попереднім роком в рази більше (мінус 36,3 мільярда гривень у 2015 році). Такі доходи свідчать про те, що економічно обґрунтованих витрат компанія не несе, особливо враховуючи те, що в структурі постачання газу 95% «Нафтогаз» постачає населенню за так званою спеціальною ціною. То про яку додаткову компенсацію може йтися за таких прибутків?», – заявив він.

Кістіон нагадав, що закон про ринок природного газу передбачає, що покладені на компанію спецзобов‘язання припускають компенсації з урахуванням допустимого рівня прибутку.

«Компанія не несе жодних економічно обґрунтованих втрат від покладених на неї обов'язків постачати газ населенню за спеціальною ціною – 4942 гривні за тисячу кубометрів», – зазначив він.

При цьому Кістіон підкреслив, що головним завданням «Нафтогазу» є не отримання надприбутків, а захист громадських інтересів на ринку газу.

«Кабмін закликає «Нафтогаз» до толерантності: отримувати надприбутки за рахунок найбільш незахищених верств населення неприпустимо», – додав віце-прем'єр.

Нагадаємо, 19 липня уряд не затвердив підвищення ціни газу для населення, про яку просили в «Нафтогазі». Того ж дня Окружний адмінсуд Києва зобов'язав Кабмін прописати порядок визначення та джерела компенсацій компанії за постачання газу населенню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: