Погода на 30 липня: дощі потроху відступають

Читать на русском

Спека до плюс 30 й перемінна хмарність пануватимуть на більшій частині території України, і лише на сході пройдуть дощі, кажуть синоптики.
Фото з відкритих джерел

У неділю, 30 липня, у східних регіонах України пройдуть грозові дощі, а температура становитиме 21-25 градусів тепла, на решті ж території пануватиме перемінна хмарність і подекуди спека.

Про такий прогноз погоди повідомляють в «Укргідрометцентрі», передає «Слово і Діло».

Синоптики: екстремальна літня спека в Європі буде лише посилюватисяМетеорологи вважають, що екстремально високі температури, зафіксовані в червні в Західній Європі – це ознака глобальних кліматичних змін.

Зокрема, дощі з грозами очікуються в Харківській, Донецькій і Луганській областях. Стовпчики термометрів там піднімуться до 21-25 градусів тепла. Дощі прогнозуються і в Сумській, Полтавській і Дніпропетровській областях, температура там становитиме +22-26 градусів за Цельсієм.

На півночі та в центрі країни (за винятком Полтавщини й Дніпропетровщини) буде помірно хмарно, але без опадів, +24-27 тепла. На заході та півдні України також очікується слабка хмарність, але повітря прогріється до 25-30 теплих градусів.

Нагадаємо, минулої доби негода залишила без світла жителів 8 регіонів України, а неподалік Криму через сильний шторм перекинувся й затонув суховантаж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: