На окупований Крим будуть мовити п'ять українських телеканалів

Читать на русском
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення визначила п'ятірку телеканалів, які будуть вести мовлення на окупований Росією Крим.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення визначила п'ятірку телеканалів, які будуть вести мовлення на окупований Росією Крим.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Нацради з телерадіомовлення.

«Національна рада підбила підсумки конкурсу на багатоканальне мовлення з використанням 50-го телевізійного каналу (стандарт DVB-T2) в селі Чонгар Херсонській області та визначила п'ять телерадіоорганізацій, які ведуть мовлення на цьому ТВК», – йдеться в повідомленні.

У конкурсі перемогли телеканал «UА: КРИМ» (Національна громадська телерадіокомпанія), «Чорноморська ТРК», телеканал ICTV (ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія»), «5 канал» (ПІІ ТОВ «Телерадіокомпанія «НБМ») і телеканал «Прямий»(ТОВ «Телеканал «Тоніс»).

Загалом на конкурс подавалися 7 заявок, але СТБ і «Правда тут» не набрали необхідної кількості голосів.

За словами члена Нацради Сергія Костинського, в подальшому планується збільшити кількість каналів і радіостанцій, які ведуть мовлення на Крим.

«Надалі ми будемо збільшувати кількість і телеканалів, і радіостанцій з тим, щоб це було щільне ефективне мовлення на північ Криму», – сказав він.

Нагадаємо, 3 червня українське радіо почало мовлення на територію ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: