Ізраїль ухвалив резонансне рішення щодо 9 Травня

Читать на русском
Ізраїльський парламент ухвалив закон про святкування 9 травня Дня перемоги над нацистською Німеччиною.

Парламент Ізраїлю ухвалив закон, згідно з яким День перемоги над нацистами в Другій світовій війні відзначатиметься 9 травня, а саме свято отримає статус державного.

Про це повідомила прес-служба партії «Наш дім Ізраїль», передає «Слово і Діло».

Гройсман: Україна зацікавлена в ізраїльських інноваціях щодо розвитку освіти і наукиПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за поглиблення співпраці з Ізраїлем у сферах IT, кібербезпеки, науки і освіти, сільського господарства та туризму.

Депутати одноголосно затвердили законопроект. У другому та третьому читаннях документ отримав 49 і 53 голоси відповідно.

З цією ініціативою виступив депутат партії Одед Форер. За його словами, законопроект був ухвалений у «безпрецедентно короткий термін» – за чотири місяці.

«Сьогодні дуже важливий для мене день. Тепер ми можемо бути впевнені: пам'ять про перемогу над нацизмом, про подвиг євреїв, які воювали на фронтах Другої світової війни, не буде втрачена ніколи. Для ветеранів, в тому числі й тих, що живуть в Ізраїлі, ця дата, 9 травня, має символічне значення», – резюмував Форер.

Раніше повідомлялося, що Палестина припиняє всі контакти з Ізраїлем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: